Olimpia Satu Mare a pierdut unul dintre cei mai mari jucători din istoria Sătmarului. În a doua zi de Paște, pe 17 aprilie 2017, Gabi Both a pierdut lupta cu cea mai cruntă boală a secolului.

Născut în anul 1947, pe 6 septembrie, Gabi Both a început să joace fotbal din copilărie la echipele din acea vreme din Satu Mare, Locomotiva, Progresul, Metalul, ASMD Satu Mare şi apoi, prin revenirea la vechiul nume, la Olimpia. Evoluţiile lui bune, foarte bune, au atras atenţia marilor echipe de la acea vreme. Aşa că, după un transfer ratat la Steaua şi Rapid, a ajuns în 1968 în curtea lui Dinamo. Între timp a fost selecţionat în echipele de tineret şi olimpice ale României fiind la un pas de echipa naţională.

In 1971 a ajuns la UTA Arad, echipă cu care avea să cunoască satisfacţii deosebite ajungând să joace până în sferturile Cupei UEFA. După două ediţii de campionat petrecute la UTA se întoarce la Satu Mare şi promovează în 1974 cu Olimpia în Divizia A. Joacă timp de două ediţii în Dvizia A, până în 1976 când gruparea sătmăreană retrogradează în Divizia B. Dar revine rapid cu echipa sătmăreană în primul eşalon fotbalsitic al ţării în care va evolua până în 1979. An în care a jucat şi finala Cupei României împotriva Craiovei. În 1981 se retrage din activitatea de jucător şi se dedică antrenoratului. Va activa la început la Oaşul Negreşti, apoi la diverse echipe din Satu Mare, inclusiv la Olimpia.

După sezonul 1997/98, Gabi Both cunoaşte satisfacţia supremă ca antrenor. Promovează cu Olimpia Satu Mare în Divizia A a României.

Din anul 2008 renunţă să mai antreneze dar, ca o recunoaştere a serviciilor aduse fotbalului sătmărean este numit administrator al stadionului Olimpia funcţie deţinută până la îmbolnăvirea lui în toamna anului trecut. Tot în toamna anului trecut a fost numit preşedinte de onoare al clubului sătmărean, iar din păcate boala l-a împiedicat în ultima jumătate de an să fie prezent la meciurile Olimpiei.

Federația Română de Fotbal regretă dispariția lui Gabi Both și transmite condoleanțe familiei și celor apropiați.

SHARE: