Proiectul „Mingea este în terenul tău”, destinat elevilor băcăuani cu vârste cuprinse între 8 si 12 ani, se bucură și de susținerea Federației Regionale de Fotbal din Westfalia, care a donat forului condus de Cristi Sava echipament sportiv Adidas

E un proiect pilot pentru România. Se intitulează „Mingea este în terenul tău”, este gândit și derulat de Asociația Județeană de Fotbal Bacău și are ca destinatari elevii băcăuani cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, atât băieți cât și fete. Concret, până la finalul anului, minibus-ul AJF Bacău va face, etapizat, un tur al școlilor din mediul rural și din municipiu, propunând în cadrul orelor de educație fizică sau chiar după cursuri o serie de activități. „Principalul nostru scop este de a readuce bucuria în sufletul copiilor. Iar acest lucru îl putem face prin joc. Ca urmare, împreună cu antrenori specializați, vom derula o serie de activități recreative și fotbalistice menite să-i bucure pe copii între 8 si 12 ani din județ”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava, care a precizat: „Vom încărca mini-bus-ul AJF-ului cu toate toate materialele sportive necesare. Totodată, vom dota școlile din mediul rural cu mingi oficiale Adidas”.

Proiectul „Mingea este în terenul tău” mizează, pe lângă sprijinul oferit de autoritățile județene și municipale, și de susținerea Federației Regionale de Fotbal din Westfalia (FLVW). În baza unui parteneriat încheiat încă de acum un an cu partea băcăuană, în aceasta lună nemții au oferit cadou forului condus de Cristi Sava întreg echipamentul sportiv necesar derulării proiectului. „În urmă cu două săptămâni, conducerea FLVW m-a anunțat că sunt așteptat la Kamen, pe 5 aprilie, la ora 17.00- proverbiala precizie nemțească- pentru a mi se furniza, cu titlu gratuit, echipamentul sportiv promis de președintele Gundolf Walaschewski ca sprijin pentru proiectul AJF Mobil”, a relatat Cristi Sava. ”M-am prezentat în ziua și la ora fixată, având plăcerea de a fi întâmpinat de întreaga conducere a FLVW: președintele Walaschewski, vicele Manfred Schieders și instructorul pentru arbitri Oliver Topp. Oamenii m-au asigurat, încă o dată, de întreaga lor susținere, oferindu-ne drept cadou echipamentul sportiv necesar proiectului nostru rezervat copiilor din județul Bacău: mingi, materiale ajutătoare pentru antrenament, echipament de joc, tricouri și treninguri, toate marca Adidas. De asemenea, am primit echipament Adidas și pentru arbitrii băcăuani, iar la final, conducerea FLVW m-a asigurat că in iunie va veni în Bacău ”, a precizat președintele AJF.

Vicepreședintele FLVW, Manfred Schniederes a confirmat că relația cu AJF Bacău va fi una de durată: „Acesta este doar un început. Sprijinul oferit partenerului nostru din România, Asociația Județeană de Fotbal din Bacău va continua”. Cu toate că va debuta oficial în luna mai, după vacanța școlară de Paște, proiectul „Mingea este în terenul tau” a bifat deja două etape experimentale la școlile din Săucești și Itești.

În baza parteneriatului cu Consiliul Județean, „AJF Mobil” va poposi la 22 de școli din mediul rural. Totodată, proiectul va fi implementat la toate școlile din municipiu, în cadrul manifestărilor derulate de administrația locală sub titulatura „Bacău, oraș european al sportului”. La cel puțin una dintre etapele județene și municipale ale proiectului AJF Bacău vor participa, în calitate de invitați, și reprezentanții Federației Regionale de Fotbal din Westfalia.
 

SHARE: