Federația Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a continuat acțiunile de dotare cu câte un defibrilator extern automat pentru fiecare club afiliat.

Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi, FRF a organizat și cursuri de prim ajutor și management al situațiilor de urgență apărute la sportivi. Cursul durează 7 ore și este susținut de doctorul Ovidiu Cismaru, medic primar de Medicină de Urgență.

Cursurile, care au debutat în decembrie 2016 la Centrul de Fotbal de la Mogoșoaia, au continuat în perioada 31 martie – 21 aprilie cu alte patru acțiuni: Timișoara (31 martie), Cluj Napoca (19 aprilie), Târgu-Mureș (20 aprilie) și Brașov (21 aprilie). La aceste acțiuni au participat peste 100 de membri afiliați prin personalul medical cu care acestea colaborează. Participarea generală la acțiunile organizate de FRF a fost de peste 90%.

La finalul acestor ultime întâlniri, doctorul Ovidiu Cismaru a declarat următoarele: “Participanții și-au însușit tehnica executării corecte a suportului vital de bază la adult, precum și utilizarea rapidă și în siguranță a unui defibrilator extern automat în conjuncție cu manevrele de reesuscitare. Participanții au fost instruiți practic cu ajutorul unuor manechine și a unor defibrilatoare de antrenament similare cu cele rale, iar interesul participanților a fost extrem de mare constituind o surpriză plăcută pentru instructorii programului”.

Acest proiect a fost susținut și finanțat de către UEFA în totalitate și este primul de o asemenea amploare în fotbalul românesc.

SHARE: