În perioada 24-25 octombrie 2017, a avut loc a doua întâlnire a proiectului educațional Certificate in Football Management, organizat de Federația Română de Fotbal, împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne.

Cursul își propune să le ofere participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de management în sport și, mai ales, în fotbal. Primul seminar a avut loc în luna iulie, iar cu ocazia următoarei întâlniri, în martie 2018, cursanții vor susține testul final și vor primi certificatul de studii superioare. Printre participanți se numără reprezentanți ai cluburilor, ai asociațiilor județene din România, reprezentanți ai FRF și ai altor federații de fotbal din Europa, dar și foști jucători.

UEFA Certificate in Football Management (CFM) este o inițiativă a forului european și este dedicat persoanelor implicate în fenomen pe continent, având rol în dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice despre managementul fotbalului. Principalele teme ale cursurilor sunt: organizarea în fotbal, managementul strategic și operațional, marketing și sponsorizări, comunicare și relații publice, managementul evenimentelor și al voluntarilor.

Prin organizarea acestui curs, Federația Română de Fotbal continuă seria de programe educaționale implementate pe teritoriul țării, care contribuie la crearea unui management de standarde europene în fenomen. Obiectivul se regăsește în Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020.
 

SHARE: