În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF, hotărăște:

- Aprobă referatul Direcției Licențe/Afilieri cu privire la afilierea provizorie a unor cluburi ce urmează a participa în competițiile de juniori, fotbal feminin și fotbal în sală. (Anexa nr. 1)

- Aprobă solicitarea clubului Liceul Regina Maria CSS Dorohoi de a i se acorda termen pentru a depune la FRF în vederea afilierii provizorii Certificatul de Identitate Sportivă până la data de 18.08.2017.

- Aprobă solicitarea Comisiei Centrale de Fotbal Feminin, urmând a se acorda clubului Asociația Club Sportiv Activ Slobozia termen pentru a depune la FRF în vederea afilierii provizorii Certificatul de Identitate Sportivă până la data de 21.08.2017.

- Aprobă solicitarea Comisiei de Fotbal în Sală, urmând a se acorda clubului Asociația Clubul Sportiv Kereszthegy pentru a depune la FRF în vederea afilierii provizorii Certificatul de Identitate Sportivă până la data de 10.09.2017.

- Aprobă solicitarea clubului Asociația Fotbal Club Unirea Tășnad de a i se acorda termen pentru a depune la FRF în vederea afilierii provizorii Certificatul de Identitate Sportivă până la data de 21.08.2017. (Anexa nr. 2)

- Aprobă referatul (Anexa nr. 3) domnului Felix Grigore, Manager Departament Competiții și pe cale de consecință aprobă:

a) clasamentele finale ale competitiilor de juniori, sezon 2016-2017 (Anexa nr. 4);

b) ca orele de începere ale jocurilor de juniori, organizate de FRF, disputate în perioada „19 august 2017-17 septembrie 2017” sa fie 16.00, pentru competitiile U19, și respectiv 18.00, pentru competitiile U17, față de 12.00 și 14.00 .

c) Componența seriilor competițiilor de juniori U19 și U17 (Anexa nr. 5)

d) Regulamentele competițiilor de juniori, respectiv: Regulament Liga Elitelor U19, Regulament Liga Elitelor U17, Regulament Campionatul Național U19, Regulament Campionatul Național U17, Regulament Campionatul U19-Județean, Regulament Campionatul U17 – Județean, Regulament Campionatul Național U15, Regulament Campionatul Național U13, Regulament Campionatul Național U11, Regulament Trofeul Gheorghe OLA, Regulament Trofeul Gheorghe ENE, Cupa Elitelor U19, Cupa Elitelor U17, Regulament Interliga Națională de Fotbal; (Anexele 6 – 19)

e) modificarea art 30.11 din ROAF astfel:
„În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În sezonul 2017-2018 este permisă efectuarea unei a 4-a înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare”.

* Modificarea a fost efectuată după ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federația Română de Fotbal să testeze sistemul cu patru înlocuiri, așa cum și în Anglia, începând din acest sezon, în unele competiții, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croația.

SHARE: